Aanmelden      
 
Welkom        Nieuws        Contact        Produkten        Support        ISBN13       

Veel gestelde vragen



Op deze pagina vind u veel gestelde vragen met betrekking tot de conversie van artikelgegevens in Bronboek DOS/Professional van ISBN naar EAN.
Op http://www.bronboek.nl/isbn vind u de pagina met instructies en links.

Kan ik na de conversie nog steeds mijn oude etiketten scannen?
Dit punt is belangrijk als u uw eigen etiketten print.
Indien uw eigen etiketten reeds in het EAN fomaat print, zoals het voorbeeld hieronder, dan kunt u uw artikelen zonder problemen scannen Na de conversie. Een belangrijk detail van een EAN code is dat onder de streepjescode de 13 cijfers van de EAN staat, en dus NIET de 10 cijfers van het ISBN. Verder zijn de buitenste en middelste streepjes van een EAN code hoger dan de rest.

Indien u nog veel etiketten heeft die niet in het EAN formaat zijn geprint (zie bijvoorbeeld onderstaand etiket), dan zijn deze codes na de conversie onleesbaar in Bronboek. U herkent deze codes aan het ontbreken van de 13 cijferige EAN code (alleen de 10 cijferige ISBN is geprint). Verder zijn alle streepjes van de streepjescode even hoog.

In dit laatste geval zullen oude etiketten of vervangen moeten worden, of u moet tijdelijk deze artikelen handmatig invoeren (zie ook de vraag hierover). Na een tijdje zijn alle artikelen vervangen, en heeft u hier geen problemen meer mee.
Wanneer kan ik het beste converteren?
De beste datum verschilt veel per winkel. Het is NIET verplicht/nodig om al voor 1 januari te converteren, een latere datum kan ook. Bronboek FTP zorgt (mits u de laatste versie heeft) dat uw orders op de juiste manier worden verstuurd.
Hieronder geven we een aantal punten welke van invloed kunnen zijn op de keuze van de conversiedatum.
  • Welke etiketindeling gebruikt u voor uw boeken?
    Indien uw eigen etiketten (indien u deze zelf print) reeds in het EAN fomaat, is de indeling niet bepalend.
    Indien u nog veel etiketten heeft die niet in het EAN formaat zijn geprint, dan is het verstandig de conversie uit te stellen tot na het inventariseren. Anders komt u tijdens het inventariseren namelijk erg veel onleesbare codes tegen.
  • Gebruikt u andere leveranciers dan de leveranciers in Bronboek FTP? Als u andere leveranciers gebruikt naar wie u bestellingen stuurt via bijvoorbeeld fax, dan kan het zijn dat deze leverancier vereist dat orders na 1 januari (of een andere datum) verstuurd worden in het 13 cijferige EAN formaat. In dat geval is het belangrijk om te converteren voordat u uw eerste order naar deze leverancier stuurt.
  • Wanneer is het rustig in de winkel? De ISBN conversie zelf duurt ongeveer een uur. Met een backup en uitloop meegerekend moet u dus rekening houden met zo'n 2 uur tijd dat u niet in Bronboek kunt werken. Zorg dus dat u op dat moment niet in Bronboek hoeft te zijn.
  • Wanneer is de Bronboek helpdesk open? Hoewel veel klanten de ISBN conversie zelfstandig zullen kunnen uitvoeren, zal soms extra hulp nodig zijn van de helpdesk. Het is dus belangrijk de conversie uit te voeren tijdens de openingstijden van de helpdesk. Indien dit niet mogelijk is, neem dan vooraf contact op met de helpdesk om te kijken of het mogelijk is dat 1 van de medewerkers van Bronboek toch standby kan staan.
Hoe kan ik na de conversie een artikel met een 10 cijferige code gebruiken?
De oplossing is vrij eenvoudig. In het DOS pogramma drukt u op de plaats van de artikelcode 1x op enter, zodat u in het artikelzoekscherm komt. Voer hierin eerst "978" (zonder quotes) gevolgd door de eerste NEGEN cijfers van de ISBN, gevolgd door een "0". Druk op enter. U krijgt nu het juiste artikel in beeld. In windows is het bijna hetzelfde, alleen voert u dan niet de laatste "0" in, en druk op "Begin". Bronboek zal het juiste artikel tonen.
Wordt de oude ISBN code en de nieuwe als het zelfde artikel gezien in de voorraadadministratie?
Ja. Achteraf zal u geen verwijzingen zien naar de oude ISBN codes. Ook factuurhistorie, kassabonnen e.d. worden geconverteerd.